Onderhoud Service

Regulier onderhoud

Het is belangrijk uw auto regelmatig te laten onderhouden. Op deze manier bent u er zeker van dat u altijd met een technisch veilig voertuig onderweg bent! En dat kan een hoop reparaties en strandingen schelen!

Het regelmatig aanbieden van uw auto voor onderhoud is essentieel voor de technische staat van het voertuig. Door regelmatig uw voertuig aan te bieden kunnen defecten vroegtijdig worden herkend en dure reparaties worden verholpen.

De beurten

Onderhoud wordt in de volksmond vaak een ‘beurt’ genoemd. Daarin maken we een onderscheid tussen ‘de grote beurt’ en de ‘kleine’ beurt. Maar wat gebeurt er met uw voertuig als deze voor onderhoud aangeboden wordt.

Bij een onderhoud staat de controle van de veiligheidssystemen voorop. Hierbij moet u denken aan de remmen maar ook eventuele storingen aan de airbags vallen hieronder. Daarnaast is het ook belangrijk om te zien of de motor nog loopt zoals deze zou moeten lopen. Belangrijke onderdelen hierbij zijn (gloei)bougies, luchtmassameters maar ook olie en het oliefilter.

De olie en andere vloeistoffen worden tijdens een ‘beurt’ gecontroleerd en, waar nodig, bijgevuld. Zo wordt de smering van uw motor gegarandeerd en oververhitting (koelvloeistof) voorkomen. Maar heeft u er wel eens aan gedacht dat u ook vloeistof nodig heeft om uw remmen optimaal te kunnen bedienen? Nee? Dat hoeft ook niet want daarvoor bestaat Autoservice De Buitenhaven Almelo B.V.

Zomer- of winter-check

Veel mensen laten het onderhoud van hun auto samenvallen met de vakantieperiode. En dat is ook logisch, omdat u dan geen zin heeft in pechgevallen. Echter moet u de seizoenen voor zijn.

Zo is het van essentieel belang dat u voor de winter uw auto klaarmaakt, en bestand tegen sneeuwbuien en vriestemperaturen. Denk hierbij maar eens aan winterbanden, een nieuwe accu, of vriesbestendige ruitenwisservloeistof.

Maar ook de zomer vraagt om de nodige aandacht. In de zomer, als u onderweg bent naar u vakantiebestemming, doet u veelvuldig beroep op uw ruitenwisservloeistof. Warme maanden betekent frisse lucht de auto in. Een fris pollenfilter is dan geen overbodige luxe.
Laat uw voertuig seizoen en vakantie klaar maken en maak vandaag nog een afspraak met ons.

Afspraak plannen